Любовта е море… За сбъднатите мечти и прогнозите …

996172_10200673797499975_1208956446_n

Сетих се тази стара българска и любима за мен и група приятели песен, седейки на брега на морето в Лозенец.

 

Отново е лято и отново съм в Лозенец.

Признавам си, че ако не се бях чул с моите добри приятели от Царево преди да тръгна, едва ли щях да поема риска да отида до южното черноморие.

Казвам риск, защото ако човек слуша и вярва на метеорологичните прогнози обещаващи порои, бури и потопи, то едва ли би посмял да напусне пределите на жилището си , където и да се намира то.

1174667_525076977561458_1912499436_n.

Ако човек слуша и вярва на метеорологичните прогнози съобщавани по нашите телевизии, по скорo би се навил да отиде в Камчатка, отколкото да се отпусне, радвайки се на кристално чистите морски води на българския  юг.

Пишейки този текст, признавам, че в него има при това съвсем умишлено голяма доза продуктово позициониране и няма как да бъде друго яче. Аз съм фен на Черно море и българското крайбрежие на юг от Бургас и всеки миг в който почувствам нужда да напусна напрежението съм тук. В крайна сметка се чувствам щастлив за това, че успях да сбъдна една от мечтите си с Хасиенда клуб, точно в Лозенец.

Извън това, обаче както всяко лято и това започва с обещания за катастрофични прогнози по отношение на  времето, съсипани плажове, мръсна морска вода и какви ли още не ужасии сипещи се от страна на  задъхани журналисти, от телевизионните екрани и весникарските страници. Очаквам скоро, както всяка година, да започнат с нашествието на змии, кърлежи и ужасни зарази, заплашващи здравето на всеки летовник посмял да си подаде носа на морския бряг.

Можем да говорим много за народопсихология и за невероятните ни таланти като народ, сред които се включва и този да унищожим и малкото хубаво, което притежаваме.

Истината  е, че много безобразия се случиха през последните 25 години, които съсипаха до голяма степен част от морското ни крайбрежие, но все още има места на север и още повече на юг, които заслужава да бъдат споделени със всеки българин, който обича морето.

И не знам дали е плод на глупост или на нещо друго, но е факт, че всяка година атаката, която българските медии организират срещу нашето море, имат ефект, който се изразява в това, че все повече българи отиват да увеличават националния доход на страни като Гърция, Турция, Испания и пр. , прекарвайки летните си уикенди и почивки там.

Всяка година летния сезон започва със страхове и  заклинания от екраните и страниците на същите тези медии за повече руски и не знам още какви чужди туристи, които по всяка вероятност не четат и не гледат български медии и сигурно за това идват да си почиват и забавляват на нашето море, а  някак ние сами, загледани във върха на носа си отблъскваме под маската на загриженост и гражданска отговорност българите от българските курорти.

Днес прочетох с голям интерес, че ще произведем и излъчваме специален рекламен клип с някакъв много известен индийски актьор по индийските медии, който има за цел да привлече в България индийски туристи. Стана ми и тъжно и смешно едновременно. Помислих си, че ако не беше сложния визов режим за желаещите да посетят България индийци, тях поне със змии и насекоми няма да можем да изплашим. И ако не бяха визовите пречки, не би било изключено милиони индийци да се втурнат към България и по всяка вероятност много щеше да им хареса. Аз поне не съм чул до сега от чужденец, с каквито доста общувам по силата на работата си, нещо лошо за българското море и българските морски и ски курорти.

Докато пиша този текст, морската вода се плиска в краката ми, а гларусите, тези вечни почитатели на морското ни крайбрежие щастливо кръжат над мен.

Позволявам си да посъветвам приятелите си и хората, които ми вярват – не слушайте прогнозите, елате на море.

А към медиите–елате и вие на море и ви обещавам, че то на живо изглежда много по красиво и дружелюбно, отколкото от прозорците на редакциите.

А да Хасиенда ще отвори усмихнато  и морско на 19.06 без фанфари и светски шум , без излишен блясък и пресилена модерност.Вятъра в косите , бийта в тялото , нощните морски вълни в  очите , Хасиенда сте вие такава каквато я поискахте .

И една сбъдната моя мечта- винаги съм искал да чуя „Малкия принц „“Две следи“ „Среща“ „ След 10-сет години“…докато усещам морския бриз ,та така  „ Фондацията“ с уникален концерт на самия бряг на Хасиенда 31.07.

изтеглен файл


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s